Bulgarian Institute for Standardization
Standards – always a step ahead

Phone: +359 2 8174 523, +359 2 8174 504
E-mail: info@bds-bg.org
1797 Sofia, 13 "Lachezar Stanchev" Str., "Izgrev" Complex
Main menu

Отоплителните системи – темата на новия брой на списание „БДС Компас”

Отоплителните системи – темата на новия брой на списание „БДС Компас”

Темата на последния за годината брой на списание „БДС Компас” са отоплителните системи. За да ни е топло, уютно и безопасно през зимата, отново не можем без стандарти. Те гарантират комфорт при минусовите температури, а и показват как се изчислява потребената от нас енергия за отопление и топла вода.

Представени са стандарти от обхвата на БИС/ТК 41 „Отоплителна, вентилационна, климатична и пречиствателна техника“, които показват как се изпълняват инструкциите за правилна и безопасна работа на отоплителния уред, как се проектират системи с топлоносител вода.

За всички нас, като потребители, е важно как отчитат разпределителите, затова разказваме за стандарта, който определя минималните изисквания за конструкцията, материалите, производството, монтирането, действието и оценката на показаните стойности. Ще прочетете още и как се проектират термопомпи и ще научите за кожухотръбните котли.

И накрая разказваме за чистите стаи и свързаната с тях околна среда, за да се осигури контрол на замърсяването на въздуха. Защото стандартите се грижат не само за нашето отопление, но и да не замърсяваме природата, осигурявайки си физически комфорт през зимните месеци.

Разгледай